Какво трябва да знаете за ипотечния кредит при покупка на имот?

Много хора взимат решение да закупят жилище, когато живеят под наем или имат спестени средства. Често обаче, не разполагат с цялата сума за закупуване на имот. Банките могат да дофинансират тази покупка, чрез отпускането на ипотечен кредит.

Ипотечните кредити обикновено са дългосрочни и са за голяма сума пари. Ето защо е много важно добре да се проучат условията за кредитиране на различните банки.

Днес това може да се случи много лесно!, Не е необходимо да обикаляте от банка в банка и да се чудите „Попитах ли за всичко?”, „Правилно ли обясних, какво искам?”, „А дали ми казаха всички подробности?” и т. н.. В този момент на помощ идват кредитните посредници, които могат да поискат оферти от банките вместо Вас и да Ви консултират през цялото време до финализиране на сделката напълно БЕЗПЛАТНО.

За да сте сигурни, че може да се доверите на кредитния посредник е необходимо да знаете, че тази дейност е регламентирана от Българска народна банка, където има списък на дружествата, които имат право да упражняват дейността.

СТЪПКИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ

Когато решите да кандидатствате за ипотечен кредит, най-важното е да се структурира правилно сделката. Каква сума Ви е необходима, етапи на плащанията, ако имота е в строеж. Какъв процент от стойността на имотът ще финансира банката, колко самоучастие трябва да осигурите, какъв доход може да докажете и т.н.?

Тези първи стъпки могат да се обсъдят с кредитния посредник, преди да се обърнете към банката. След това може да се пристъпи към проучване на условията за кредитиране на различните банки според профила Ви. Това също може да го направи кредитния посредник без да се налага да ходите до банките. Тук е много важно да се знае, че ползвайки услугата на кредитния посредник, това няма да оскъпи условията за кредитиране. Напротив банките знаят, че тези специалисти проучват условията на пазара, и затова те се конкурират помежду си, опитват се да дадат най-добра цена, с цел да спечелят клиента. След като получи офертите от банките, кредитният посредник напълно безплатно ще Ви съдейства за анализиране на условията и коректното им сравняване. Следва подаване на искането за ипотечен кредит, отново без да се налага да посещавате клон на банката. Много важно е да се знае, че към подписване на предварителен договор и даване на капаро е редно да се пристъпи след обстоен анализ и проучване на възможностите за кредитиране. През цялото това време, кредитният посредник Ви съдейства за набавяне на документите необходими за сделката и Ви разяснява предстоящите стъпки. Оценка на имота, процент финансиране, самоучастие, Удостоверения от различните институции, ако е необходимо справка за доход и др..

Следва подписване на договора за ипотечен кредит, когато ползвате услугите на кредитен посредник това може да е първото Ви посещение в клон на банката. Най-важното в този момент е, че се чувствате спокойни и сигурни, наясно сте с условията по Договора.

Следващата стъпка е изповядване на сделката при нотариус и придобиване на собственост върху мечтаното жилище. Последните две стъпки изглеждат много лесни, но всъщност са едни от най-важните и сериозни действия.

Безплатната услуга на кредитния посредник Ви дава възможност да изтеглите ипотечен кредит за закупуване на жилище с две-три посещения на клон на банката. Дава Ви спокойствие и сигурност в този важен момент и Ви спестява средства и време.

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ЕДНА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА УСЛУГА!!!

Заявете безплатна консултация ТУК.